HakkımızdaExpand Hakkımızda
PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI HAZIRLAYICISI TEKNİK EĞİTİMİ
Başlangıç - Bitiş : Tarih Kesinleşmedi Günleri : Cumartesi, Pazar, Pazartesi
Süresi : 24 Saat Saat :
Eğitim Yeri : Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) Derslikleri Ücreti : 900,00 TL (KDV Dahil)

PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI HAZIRLAYICISI TEKNİK EĞİTİMİ

AMACI

30/04/2013 tarih, 28633 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik”in 10. maddesi kapsamında patlamadan korunma dokümanı hazırlanması yasal bir zorunluluktur. İşyerinde; Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve toz hali sürekli var ise, atmosferik şartlar altında hava ile karışımın oluştuğu ve tümüyle hızlı yanabilecek alanlar var ise, tutuşturucu kaynaklar teknik olarak uygun değilse, patlama tehlikesini  belirleyip  riski değerlendirdikten sonra Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanmalı ve teknik ve organizasyonel önlemler alınmalıdır.

Patlama tehlikesini  belirleyip  riski değerlendirdikten sonra Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanmalı, teknik ve organizasyonel önlemler alınmalıdır.

Merkezimizde IEC 60079-10-1 gazlar+sıvılar Ve IEC 60079-10-2  tozlar, 2015 ‘te yayınlanan en son sürümlerine göre eğitim verilecektir.  Katılımcılar en son teknolojiyi öğrenmiş olacaklardır.

Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlanması Patlama Yönünden Tesis Güvenliğinin Sağlandığını Kanıtlayan Yasal Bir Gerekliliktir.

İlgili yönetmelik kapsamına giren tesislerde, can ve mal güvenliğinin sağlanması temelde bilimi esas alan sistemli çalışmalarla olabilmektedir. Bu çalışmanın önemini ve ülkemize getireceği yararları bilen ANKÜSEM,  Patlamadan Korunma Dökümanı  Hazırlayıcısı Eğitimi verilmesini bir görev saymış aşağıdaki eğitim programını hazırlayarak, konuya ilgi duyacak mühendislerin/iş güvenliği uzmanları/danışmanların dikkatine sunmaktadır. Katılımcılar, eğitim sonunda iş yerlerinde “Patlamadan Koruma Dokümanı” nasıl hazırlanacağını ve nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrenmiş olacaklardır.

İÇERİĞİ

·         Patlamadan korunma dokümanı standartları ile ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat, PKD hazırlanması gereken işyerleri

·         Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik

·         PKD hazırlamaya nereden başlanmalı?

·         Patlayıcı ortamlar ile ilgili kısaltmalar ve tanımlar

·         Patlama ve yangın riskinin değerlendirmesi metotları

·         Yanıcı gaz ve buharların  patlama özellikleri, sınıflandırması

·         Havalandırma teknikleri uygulanarak patlayıcı atmosfer oluşmasının önlenmesi teknikleri

·         Patlayıcı atmosfer ateşlenmesinin önlenmesi (Ateşleme Kaynakları Ve Kontrolü)

·         Tehlikeli bölgelerin belirlenmesi

·         Patlayıcı tozlar, toz patlamalarında gerekli şartlar, tozlu tesislerde yapılabilecekler

·         (Uygulama-1) Kapalı oda örneği -Alüminyum kaplama tesisi, komple PKD hazırlama

·         (Uygulama-2) Açık hava tesisi-Hava alanı akaryakıt tedarik sistemi PKD hazırlama

·         (Uygulama-3) Bir elektrostatik toz boya tesisi örneği ve PKD hazırlanması

·         (Uygulama-4) Sprey yaş boya kabini örneği

·         (Uygulama-5) Özel bir doğalgazlı kazan dairesi örneği ve ihmal edilebilir mesafe

·         Denetleme,  etiket okuma - PKD hazırlanan ve kuşak haritası çizilen bir tesiste denetleme yapılması ve exproof aletlerin etiketleri ve etiket okuma hakkında genel bilgi

ÖĞRETİM ELEMANLARI

* M. Kemal SARI

(Konu ile ilgili Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından yayınlanan "EXPROOF" isimli kitabın yazarı)

* Abdullah KAYMAZ

(Kimya Mühendisi, Teknik Emniyet / Yangın Emniyet Danışmanı, İş güvenliği Uzmanı (A Sınıfı), İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi)

* Ruhi ÖKTEM

(Kimya Yüksek Mühendisi, İSİG Bilim Uzmanı, İş güvenliği Uzmanı (A Sınıfı), İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğiticisi)

* Prof. Dr. Bülent AKAY

(Kimya Yüksek Mühendisi,  İş güvenliği Uzmanı (A Sınıfı))

BAŞLANGIÇ-BİTİŞ TARİHİ

Tarih Kesinleşmedi

SÜRESİ

24 Saat

GÜNLERİ ve SAATLERİ

Cumartesi       : 09.00-19.00 (8 saat)

Pazar               : 09.00-19.00 (8 saat)

Pazartesi         : 09.00-19.00 (8 saat)

ÖN KOŞULLAR

Yanabilir özellikteki maddelerin üretildiği, depolandığı bölümlerde en az beş yıl çalışmış olanlar

En az üç yıl iş güvenliği uzmanı olarak görev yapmış Mühendisler.

(Temel Kimya bilgisine sahip olanların katılması tavsiye edilir.)

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE

Katılım Belgesi verilecektir.

EĞİTİMİN VERİLECEĞİ YER

Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

Eğitim Ücreti : 900,00 TL (KDV Dahil)

·         Ankara Üniversitesi personeli ve mezunları,Ankara Üniversitesi personelinin eş ve çocukları : 700,00 TL (KDV Dahil) %20 indirimli

·         Kamu Çalışanları- Kamu kuruluşlarından emekli olmuş personel : 800,00 TL(KDV Dahil) %10 indirimli

Kullanıcı Giriş Paneli
Haber & Duyurular
Bireysel Eğitimlerimiz
Kurumsal Eğitimlerimiz
Eğitim Kataloğu
Konferanslar
Ankara Üniversitesi
TUSEM Konseyi
EUCEN
HABERDAR OLUN!
E-Posta listemize katılarak açılacak eğitimlerimizden ve duyurularımızdan haberdar olun.