HakkımızdaExpand Hakkımızda
Homonim Hemianopsiyi Anlama ve Periferik Prizma Uygulaması
Başlangıç - Bitiş : Tarih Kesinleşmedi Günleri : Cumartesi veya Pazar
Süresi : 3 saat Saat :
Eğitim Yeri : Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Görme Araştırmaları ve Az Görme Rehabilitasyon Birimi Ücreti : Ayrıntılı bilgi aşağıdadır

EĞİTİM AMACI

Homonim hemianopik görme alanı kaybı, inme geçiren hastaların yaklaşık 3’de birini etkileyen travmatik bir durumdur. Homonim hemianopsili olmanın neye benzediğini, bu hastaların hangi zorluklarla karşılaştığını, bu durumda ne tip lensler reçete edilebileceğini, bu lenslerin nasıl çalıştığını ve hastanın bakım planında nasıl rol oynayacağınızı öğreneceksiniz.İlave olarak, görme alanı kayıplarının çeşitli formlarında en yeni gelişmeleri tartışılacaktır.

EĞİTİM İÇERİK

Öğrenme Hedefleri:

Homonim hemianopsinin tanımlanması

Homonim hemianopsili hastanın primer yaşam kalitesi kaygılarının tanımlanması

Homonim hemianopside kullanılan çeşitli lens tiplerinin tanımlanması

Homonim hemianopside kullanılan lens tiplerinin her birinin görsel güçlüklerinin açıklanması

Kendilerine homonim hemianopsinin simüle edilmesi ve aile üyelerinin ve bakıcıların uyarılması

Homonim hemianopsili hastanın bakım planında çeşitli uzmanların rolünün tanımlanması

EĞİTİM TARİHLERİ

......................tarihlerinde

Detaylı Zaman Dağılımı:

Homonim hemianopsinin tanımlanması -15 dak

Homonim hemianopsi simülasyonuyla tanımlama ve deney -30 dak

Homonim hemianopside kullanılan çeşitli lens tasarımlarının gözden geçirilmesi -15 dak

Farklı lens tipleriyle deney -30 dak

Kalıcı prizmaların geçici prizmalara göre faydalarının tartışılması -15 dak

Görme alanı kaybı olan hastaların hareketi için son gelişmeler ve araştırmaların tartışılması -15 dak

Soru- Cevap

EĞİTİM GÜNLERİ ve SAATLERİ

CUMARTESİ

Açılış (Birimin ve eğitimin tanıtımı) saat 9.30

1.Workshop saat 10.00-12.00

Katılımcılar: Göz ve Sinir Bilim alanında çalışan hekimler, Nöro-oftalmolog ve Nörologlar (25 kişilik kontenjanla sınırlı olup, başvuru sırasına göre öncelik tanınacaktır.)

2.Workshop saat 14.00-16.00

Katılımcılar: Göz ve Sinir Bilim alanında çalışan hekimler, Nöro-oftalmolog ve Nörologlar (25 kişilik kontenjanla sınırlı olup, başvuru sırasına göre öncelik tanınacaktır.)

PAZAR

Açılış (Birimin ve eğitimin tanıtımı) saat 9.30

3.Workshop saat 10.00-12.00

Katılımcılar: Görme rehabilitasyonu alanında çalışan fizyoterapist ve ergoterapistler ile örgün ve özel eğitimciler (25 kişilik kontenjanla sınırlı olup, başvuru sırasına göre öncelik tanınacaktır.)

4.Workshop saat 14.00-16.00

KATILIM İÇİN ÖN KOŞULLAR

Göz ve Sinir Bilim alanında çalışan hekim, Görme rehabilitasyonu alanında çalışan fizyoterapist ve ergoterapist, Görme rehabilitasyonu alanında çalışan örgün ve özel eğitimci olmak

KİMLER KATILABİLİR

Katılım için ön koşullar bölümünde belirtilen tüm meslek elemanları katılabilir.

EĞİTİMİN VERİLECEĞİ YER

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı

Görme Araştırmaları ve Az Görme Rehabilitasyon Birimi

EĞİTİM ÜCRETİ  (Fiyatlara KDV dahildir.)

Tıp Doktoru 50.-TL

Fizyoterapist, Ergoterapist ve Eğitimciler 25.-TL

BANKA HESAP BİLGİLERİ

T.C.Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi Bakanlıklar

Döner Sermaye İşletmesi - ANKÜSEM hesabı

Hesap No: 7064112 - 5014

IBAN No:TR020001002533070641125014

Dekontun açıklama bölümünde katılımcının Adı-Soyadı, TC kimlik numarası ve eğitim adının ve workshop'a kayıt olunduğunun mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.

Eğitim ücretini yatırdıktan sonra aşağıdaki belgeleri, Merkezimize e-posta veya faks yoluyla iletmeniz gerekmektedir.

1-Dekont (Merkezimize ulaştırılmadan kaydınız yapılamayacaktır)

2-İletişim Bilgileri (Cep telefonu numarası ile e-posta adresi)

3-T.C.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4-Meslek Grubunuzu Gösterir Belge (Diploma,kimlik vs.)

• Eğitim içeriği bilgisi için                    0312-595 72 34 nolu telefonu arayabilirsiniz.
  • Başvuru, kayıt ve diğer bilgiler için  0312-381 67 26 nolu telefon ve ankusem@ankara.edu.tr e-posta adresinden Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Kullanıcı Giriş Paneli
Haber & Duyurular
Bireysel Eğitimlerimiz
Kurumsal Eğitimlerimiz
Eğitim Kataloğu
Konferanslar
Ankara Üniversitesi
TUSEM Konseyi
EUCEN
HABERDAR OLUN!
E-Posta listemize katılarak açılacak eğitimlerimizden ve duyurularımızdan haberdar olun.